Oeds Wijnsma,Pianist,Docent,Begeleider,Zanger,Leeuwarden,Friesland

Van harte welkom op mijn website


Via de links op deze website vindt u de belangrijkste informatie betreffende de mogelijkheden die ik u kan bieden als pianist, zanger en muzikale begeleider.

Vanaf 1980 ben ik tenorzanger in de Nieuwe-Apostolische Kerk (NAK) te Leeuwarden. In 1985 werd ik tevens vaste organist in deze gemeenschap.

Daarnaast heb ik vanaf 1983 tot 1998 gezongen bij het Toonkunstkoor Concordia te Leeuwarden. Vervolgens ben ik tot 2004 1e-tenorzanger geweest bij het Noord-Nederlands Kamerkoor (NNK) te Drachten; dit koor is inmiddels opgeheven.

Vanaf 2002 ben ik ook vaste 2e-tenorzanger bij het mannenkwartet 'Equal Voices'. Dit kwartet werd opgericht in 1997 in Grootegast. Helaas wordt dit kwartet op 7 november 2009 na 12,5jaar opgeheven.

Sinds augustus 2004 ben ik vaste tenorzanger bij de Leeuwarder Bach Vereniging (LBV).

Voor het eerst heb ik solo gezongen op Terschelling in een cantate van Bach. In 2002 zong ik de Evangelistenpartij van de 'Markus Passion' van R. Keiser met de Martenscantorij onder leiding van Sjoerd van der Veen.

Ook heb ik gezongen met de uitvoering van grote werken bij verschillende koren in Nederland, maar ook bij buitenlandse koorfestivals.

Vanaf 1983 heb ik reeds meegezongen in maar liefst 72 koorwerken. Enkele belangrijke werken waarin ik meezong :
- Mattheus Passion, Johannes Passion en het Weinachtsoratorium van J.S.Bach
- Elias van F. Mendelssohn
- Die Schopfung van J. Haydn
- Petite Messe Solenelle van G. Rossini
- Kronungsmesse van W.A. Mozart (inclusief het Requiem)

Naast mijn piano- en zangcarriere heb ik in april 1998 nog het diploma 'Assistent Koordirigent' gehaald in Heerenveen, en heb ik enkele jaren vioolles gehad.

Ik hoop dat u zo meer inzicht hebt gekregen in mijn zangcarriere. Indien u meer informatie wenst of mijn hulp nodig hebt, aarzel dan niet contact met mij op te nemen.


Ook kunt u een leuk bericht achterlaten in mijn Gastenboek, zie 'Contact'.
Vriendelijke groeten,
Oeds Wijnsma